ßßß
Ten deserek miał być specjalnie dla mojego męża, który wprost uwielbia lokalny Italian Ice . Broń Boże nie mylić z lodami włoskimi !......a więc Italian Ice w wersji amerykańskiej to skruszony lód na puch z dodatkiem cukru i limonki lub innych owoców. Jest to niezwykle orzeźwiające....świetne na upały. Można to jeśc łyżeczką, pić przez rurkę ...jak kto woli. Tak czy inaczej, postanowiłam że zrobię niespodziankę dla mojego mężusia i zrobię mu homemade Italian Ice ....z ananaskiem :) Z efektu jestem zadowolona, chociaż najlepszy był tuż przed całkowitym zmrożeniem - konsystencja była idealna i nie czuć było kryształków lodowych.Składniki:1/2 świeżego ananasa2 szklanki lodu3 łyżki cukru pudrusok z połowy limonkiWykonanie:Lód skruszyć w blenderze i zmiksować razem ze świeżym ananasem dodając cukier oraz sok z limonki. Tak powstałą masę przełożyć do pojemniczka, a następnie włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Ja trzymałam jakieś 4-5h mieszając co każde 30 minut żeby nie zrobiły się grudki lodowe.Smacznego !