Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegokotlety cielece 4 sztuk
szynka parmeńska, plastry 4 sztuk
szałwia, listki według uznania
olej według uznania
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
cukinia 0,5 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka kolorowa 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
pomidory 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
oliwa według uznaniaWykonanie:Umyte i osuszone kotlety rozbić tłuczkiem. Oprószyć
solą,
pieprzem i obsmażyć na patelni z obu stron, na
oleju. Na każdym kotlecie położyć plaster
szynki, listek
szałwii i poddusić jeszcze chwile pod przykryciem.Umytą
cukinię, oczyszczoną
cebulę oraz
papryki pokroić w dużą kostkę lub w paski i podsmażyć na łyżce
oliwy. Dodać pokrojone
pomidory bez skórki, zmiażdżony
czosnek,
sok z cytryny i dusić jeszcze kilka minut. Doprawić
solą i
pieprzem.Uwagi:
Szynkę parmeńską można zastąpić wędzonką krotoszyńską.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: