ßßß Cookit - przepis na POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z JARZYNKĄ

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z JARZYNKĄ

nazwa

Wykonanie

A na obiad w niedzielę możemy podać polędwiczki wieprzowe pieczone z dodatkiem jarzynki - ratatouille.
SKŁADNIKI:
4 ząbki czosnku
sól, pieprz
olej
2 papryki
cukinia
bakłażan
cebula
pomidory krojone
tymianek
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem, obsmażyć na oleju, przełożyć do brytfanny. Piec w temperaturze 200 stopni C przez ok. 30 minut.
Wszystkie warzywa umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni zeszklić na oleju cebulę 3 ząbkami czosnku, dodać paprykę, cukinię i bakłażana, chwilę poddusić, dodać pomidora i przyprawy. Warzywa przełożyć do brytfanny z mięsem i piec razem jeszcze ok.15 minut.
Podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub makaronem.
Źródło:http://dobraksiazkakucharska.blogspot.com/2013/10/poledwiczki-wieprzowe-z-jarzynka.html