ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 4 plastrypomidorki koktajlowe 4 sztukpapryka żółta 1 sztukpieczywo tostowe- kromki 4 sztukocet winny 3 łyżek stołowycholej 6 łyżek stołowychsałata lodowa według uznaniasałata masłowa według uznaniarukola według uznaniamasło 1 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkipieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do miseczki włożyć opłukane, osuszone liście sałaty, pokrojone na cząstki pomidorki i oczyszczoną, pociętą w paski paprykę. Ocet wymieszać z 4 łyżkami oleju, doprawić solą oraz pieprzem. polać warzywa i przemieszać.Oczyszczony czosnek posiekać i wrzucić na rozgrzany olej z masłem. Włożyć plastry mięsa i smażyć po 5 minut z każdej strony. Oprószyć sola oraz pieprzem. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zrumienić pieczywo. Gotowe mięso i warzywa ułożyć na grzankach i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: