Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 4 plastry
pomidorki koktajlowe 4 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
pieczywo tostowe- kromki 4 sztuk
ocet winny 3 łyżek stołowych
olej 6 łyżek stołowych
sałata lodowa według uznania
sałata masłowa według uznania
rukola według uznania
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do miseczki włożyć opłukane, osuszone liście
sałaty, pokrojone na cząstki
pomidorki i oczyszczoną, pociętą w paski
paprykę.
Ocet wymieszać z 4 łyżkami
oleju, doprawić
solą oraz
pieprzem. polać warzywa i przemieszać.Oczyszczony
czosnek posiekać i wrzucić na rozgrzany
olej z
masłem. Włożyć plastry
mięsa i smażyć po 5 minut z każdej strony. Oprószyć
sola oraz
pieprzem. Na tłuszczu ze smażenia
mięsa zrumienić
pieczywo. Gotowe
mięso i warzywa ułożyć na grzankach i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: