ßßß Cookit - przepis na Kotlet na grzance

Kotlet na grzance

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 4 plastry
pomidorki koktajlowe 4 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
pieczywo tostowe- kromki 4 sztuk
ocet winny 3 łyżek stołowych
olej 6 łyżek stołowych
sałata lodowa według uznania
sałata masłowa według uznania
rukola według uznania
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Do miseczki włożyć opłukane, osuszone liście sałaty, pokrojone na cząstki pomidorki i oczyszczoną, pociętą w paski paprykę. Ocet wymieszać z 4 łyżkami oleju, doprawić solą oraz pieprzem. polać warzywa i przemieszać.
Oczyszczony czosnek posiekać i wrzucić na rozgrzany olej z masłem. Włożyć plastry mięsa i smażyć po 5 minut z każdej strony. Oprószyć sola oraz pieprzem. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zrumienić pieczywo. Gotowe mięso i warzywa ułożyć na grzankach i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9495/Kotlet-na-grzance