Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 1 sztuk
mięso mielone indycze 500 gramów
czosnek 1 ząbki
sól 1 szczypta
jajka 1 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
majeranek według uznania
mąka według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Umytą małą
dynię obrać ze skórki i usunąć pestki. pokrojony na kawałki miąższ zetrzeć na drobnej tarce. Dodać
mięso, zmiażdżony
czosnek,
jajko oraz
przyprawy. Wsypać
bułkę tartą,całość wymieszać na gęstą, gładką masę. Jeśli potrzeba dołożyć jeszcze
bułkę tartą. Wilgotnymi dłońmi formować niewielkie kotlety-klopsiki. Panierować je w mace i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym
oleju. Od razu podawać, najlepiej z
kaszą perłową i warzywami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: