Wykonanie
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na kolejną wersję kotletów mielonych. Tym razem są to nieduże kotleciki z mielonej
wołowiny, przyprawione sporą ilością
czosnku i
majeranku. Wybornie smakują na ciepło, jak również na zimno =)
Potrzebne będą (na 5-6 kotletów):- 1 łyżka
oleju- 500g mielonej
wołowiny z ligawy lub
rostbefu- 1
jajko- 2-3 ząbki
czosnku rozdrobnione na miazgę- 2 czubate łyżki suszonego
majeranku, lub duża garść świeżego- 1-2 łyżki
bułki tartej-
sól i
pieprzSposób wykonania:1) W dużej misce mieszamy
mięso z pozostałymi składnikami.2) Formujemy kilka niedużych kotletów o grubości ok. 1-1,5cm.3) Na patelni podgrzewamy
olej i smażymy kotlety po ok. 10 minut z każdej strony, do ładnego zarumienienia.4) Podajemy z dowolnymi dodatkami lub w najbardziej klasycznym towarzystwie -
ziemniaków i
buraczków.
Smacznego =)Agnieszka