ßßß
Składniki:kotlety schabowe wieprzowe 4jaja 2czosnek 2 ząbkimajeranek 2 łyżeczkisól 1 łyżeczkapieprz naturalny mielony ½ łyżeczkimleko 1 szklankamąka, bułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaWykonanie:Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Utrzeć razem z solą, pieprzem i majerankiem. Powstałą masą natrzeć kotlety z obu stron, przełożyć do głębszego naczynia i zalać mlekiem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Następnie wyjąć kotlety, osączyć z zalewy, do której wbić jaja i roztrzepać widelcem. Sznycle panierować w mące, mleku z jajami i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z ziemniakami i surówką.