ßßß
Składniki:kotlety schabowe (ilość dowolna)2 jajka3 ząbki czosnku1 łyżeczka majeranku1 szklanka mlekamąka i bułka tarta do panierowaniasól, pieprzSposób przygotowania:1. Mięso rozbijamy na w miarę cienkie kotlety. Można wkładać kotlety do ubijania pomiędzy warstwy folii. Wtedy mięso pozostanie niepokaleczone. Zawsze tak robię.2. Ucieramy zmiażdżony czosnek z solą i odrobiną majeranku i pieprzu. Smarujemy kotlety z obu stron i wkładamy do szklanego lub glinianego naczynia i zalewamy mlekiem. Pozostawiamy w zalewie całą noc, a najlepiej 24 godziny.3. Odsączamy zalewę do osobnego naczynia. Dodajemy do zalewy jajka i ubijamy trzepaczką. Kotlety panierujemy najpierw w mące, potem w mleku z jajkami, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.SMACZNEGO :)