ßßß Cookit - przepis na Kebaby

Kebaby

Wykonanie

« Powrót  
Kebaby
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone wołowe 500 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka czerstwa 1 sztuk
mleko 3 łyżek stołowych
kminek 1 łyżek deserowych
czosnek granulowany 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Patyczki namoczyć w gorącej wodzie, bułkę namoczyć w mleku. Mięso wymieszać z natką, kminkiem, czosnkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Odcisnąć bułkę i wyrobić razem z mięsem. Zwilżonymi rękami formować kiełbaski (na jedną około 2 łyżki mięsa) i nadziewać je na mokre patyczki. Kebaby ułożyć na kratce pod brytfanną wyłożoną folią aluminiową. Piec pod gorącym grillem w piekarniku ok.10 minut w 180 stopniach, obracając, aby upiekły się ze wszystkich stron.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3477/Kebaby