Wykonanie
« Powrót  KebabyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone wołowe 500 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka czerstwa 1 sztuk
mleko 3 łyżek stołowych
kminek 1 łyżek deserowych
czosnek granulowany 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Patyczki namoczyć w gorącej wodzie,
bułkę namoczyć w
mleku.
Mięso wymieszać z
natką,
kminkiem,
czosnkiem i doprawić
solą oraz
pieprzem. Odcisnąć
bułkę i wyrobić razem z
mięsem. Zwilżonymi rękami formować
kiełbaski (na jedną około 2 łyżki
mięsa) i nadziewać je na mokre patyczki. Kebaby ułożyć na kratce pod brytfanną wyłożoną folią aluminiową. Piec pod gorącym grillem w piekarniku ok.10 minut w 180 stopniach, obracając, aby upiekły się ze wszystkich stron.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: