ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmargaryna 150 gramówjajka 1 sztukserek homogenizowany naturalny 3 łyżek stołowychcukier puder 2 łyżek stołowychcukier kryształ 2 łyżek stołowychrabarbar 300 gramówcukier 3 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztukbudyń śmietankowy 1 sztukmleko 1 szklanekWykonanie:Przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem posiekać z margaryną, dodać cukier puder, jajko, oraz serek i zgnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Oczyszczony rabarbar pokroić w 4cm kawałki, obtoczyć w cukrze, lekko skarmelizować na suchej patelni i skropić sokiem z cytryny. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. 3 łyżki ciasta odłożyć, a pozostałe rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną i posypaną bułka formę do tart. Na ciasto wylać budyń, a na nim ułożyć rabarbar, a wolne miejsca wypełnić odłożonym ciastem. Posypać cukrem kryształem. Piec 30 minut w 200 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: