ßßß Cookit - przepis na Tarta z rabarbarem

Tarta z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
margaryna 150 gramów
jajka 1 sztuk
serek homogenizowany naturalny 3 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek stołowych
cukier kryształ 2 łyżek stołowych
rabarbar 300 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
budyń śmietankowy 1 sztuk
mleko 1 szklanek
Wykonanie:
Przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem posiekać z margaryną, dodać cukier puder, jajko, oraz serek i zgnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Oczyszczony rabarbar pokroić w 4cm kawałki, obtoczyć w cukrze, lekko skarmelizować na suchej patelni i skropić sokiem z cytryny. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. 3 łyżki ciasta odłożyć, a pozostałe rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną i posypaną bułka formę do tart. Na ciasto wylać budyń, a na nim ułożyć rabarbar, a wolne miejsca wypełnić odłożonym ciastem. Posypać cukrem kryształem. Piec 30 minut w 200 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9066/Tarta-z-rabarbarem