Nie wiem, jak u Was, ale w mojej lodówce zdarza mi się odnaleźć zapomniany serek homogenizowany. Kupiony, ponieważ była ochota. W sklepie. A w domu - odłożony na półkę, czeka na lepsze czasy, a doczekuje... zbliżającego się terminu końca przydatności do spożycia... I co wtedy? Polecam babkę serową - moi bliscy ją chętnie pochłaniają: do kawy, kakao, mleka... Co widać na zdjęciach - moja trzyletnia córka pilnowała mnie podczas robienia zdjęć i tuż po odłożeniu aparatu "zwędziła" kawałek :)Składniki:125 g margaryny3 jajka25 dag serka homogenizowanego1 szkl. cukru2 szkl. mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka soku z cytrynyesencja waniliowaSposób przygotowania:Zmiksuj margarynę z jajkami, serkiem i cukrem. Następnie powoli dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z sokiem z cytryny i esencją.Podana porcja jest "akurat" na tradycyjną keksówkę.Piecz 40 minut w 180 st.