Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 750 mililitrów
żółtko 9 sztuk
cukier 350 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
jagody czarne 400 gramów
malina 400 gramów
żelatyna 10 łyżek deserowych
śmietana 1 litrów
biszkopty 200 gramówWykonanie:
Żółtka ubić z 150 g
cukru i
cukrem waniliowym. Mieszając, wlewać wrzące
mleko. Podgrzać. Masę przecedzić, podzielić na 3 części.
Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach
wody, ostudzić, podzielić na 3 porcje. 125 g
cukru zagotować ze 125 ml
wody.
Syrop ostudzić i podzielić na 2 części. Jedną część wymieszać ze zmiksowanymi
jagodami, drugą - z
malinami. Każdy z
owocowych musów wymieszać z jedną częścią jajecznej masy i dodać po porcji
żelatyny. Ostatnią porcję połączyć z pozostałym jajecznym kremem.
Śmietanę ubić z resztą
cukru i
cukrem waniliowym. Odłożyć 3 łyżki. Resztę podzielić na 3 części i dodać do każdego kremu. Wstawić do lodówki. Wokół brzegu wyłożonej folią tortownicy nałożyć warstwę
bitej śmietany i powkładać w nią
biszkopty, przycięte to 2/3 wysokości. Spód posypać resztą pokruszonych
biszkoptów. Zastygające kremy lekko wymieszać i przełożyć do tortownicy. Wstawić na 6 godzin do lodówki.Uwagi:
biszkopty podłużneCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: