ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoporzeczki czerwone 200 gramówbiszkopty 200 gramówgalaretka malinowa 1 szklanekśmietana 0,5 litrówmleko 1 szklanekżelatyna 2 łyżek stołowychcukier 1 szklanekcukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Żelatynę namoczyć w małej ilości wody i rozpuścić w gorącym mleku, odstawić do wystygnięcia. Do zimnego mleka dodać śmietanę, cukry i dobrze wymieszać. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać zmiksowane owoce i galaretkę. Średniej wielkości tortownicę wyłożyć biszkoptami, zalać 1/2 masy owocowej i wstawić do lodówki, do zastygnięcia. Następnie wylać masę śmietanową, schłodzić i przykryć pozostałą masą owocowa. Wstawić na 3h do lodówki.Uwagi:Porzeczki można zastąpić malinami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: