1 blat biszkoptugalaretka szafirowa1 litr malin250 g sera białego1 szklanka mleka0,5 szkl cukru4 łyżki żelatynyJa upiekłam biszkopt z połowy porcji tradycyjnego.Należy rozpuścić szafirową galaretkę , do formy babkowej wlać ok 3 cm galaretki i zastudzić.wsypać maliny do wysokości ok 5 cm i zalać resztą schłodzonej galaretki, jeśli jeszcze wejdą maliny to dodać trochę. Zastudzić. żelatynę rozpuścić w pół szkl gorącej wody. Sermleko i cukier włożyć do kubka do cocktaili zmiksować dokladnie na krem, dodać ciepłą żelatynę, wymieszać na średnich obrotach. Dodać do kremu dwie garście malin i wylać krem na zastudzoną galaretkę z malinami.Przykryć całość biszkoptem który wcześniej należy przyciąć do rozmiarów formy, docisnąć.odstawić do wystygnięcia na kilka godzin.Przed wyjęciem formę na chwilę polałam ciepłą wodą.Udekorować malinami.