Wykonanie


Dzisiaj galaretkowiec czyli zabawna imitacja ciasta. Taki keks, ale z
galaretek. Zamiast ciasta mamy
galaretkę, a zamiast
bakalii (czy co tam się do keksa dodaje) mamy...
galaretkę. Tak,
galaretka z
galaretką. Może być coś lepszego? Jasne, że może, np. dwa galaretkowce :) Jeżeli lubicie
galaretki to jest właśnie coś dla was. Idealne na deser, albo na przyjęcie dla dzieci. Dzieciaki kochają
galaretki! W
sumie nie wiem, co kochają dzieciaki. Ale jakbym był dzieckiem to chciałbym się objadać takim galaretkowcem. No sami przyznacie, że wygląda uroczo.Składniki:3-4
galaretki500 ml
mleka2 łyżki
cukru30 g
żelatyny300 ml wrzątkuOdpowiednio wcześniej przygotowujemy
galaretki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Powinny zastygać w możliwe jak najbardziej płaskim naczyniu. Po stężeniu kroimy je w kostkę.
Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.
Mleko zagotowujemy z
cukrem i dodajemy do niego rozpuszczoną
żelatynę. Dokładnie mieszamy i studzimy. Używamy silikonowej formy bądź jakiejkolwiek wyłożonej wcześniej folią spożywczą. Wkładamy do niej pokrojone
galaretki i zalewamy wystudzonym
mlekiem. Wkładamy, najlepiej na całą noc, do lodówki do stężenia.Smacznego!

---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)