ßßß
0,5 litra słodkiej śmietanki 18% UHT300 ml mleka3 różne galaretki40 gramów żelatyny do rozpuszczania we wrzątku3/4 szklanki cukruGalaretki rozpuścić, każdą w 250 ml wrzątku, przelać do misek lub głębokich talerzy, wstawić do lodówki do stężenia, następnie pokroić w kosteczkę.1/3 szklanki mleka zagotować, rozpuścić w nim żelatynę, dobrze wymieszać, pozostałą część mleka zagotować z cukrem i dolać część mleka z żelatyną, wymieszać ( unikniemy powstawania grudek przy bezpośrednim wsypywaniu żelatyny do całości mleka). Schłodzić do temperatury pokojowej, następnie dolać śmietankę, szybko wsypać kostki galaretkowe, delikatnie wymieszać i wlać do keksówki wyłożonej grubszą folia aluminiową, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.