Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
cukier puder 100 gramów
sól 1 szczypta
mąka 500 gramów
cukier 200 gramów
masło 275 gramów
twarożek 250 gramów
orzechy włoskie 150 gramów
orzechy laskowe 150 gramów
pistacje 50 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztuk
pistacje mielone według uznaniaWykonanie:Utrzeć
jajka z
cukrem,
cukrem waniliowym oraz
sola, dodać 150g miękkiego
masła oraz
twaróg. Dosypać wymieszane
orzechy. Dodać przesiana
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i zagnieść ciasto. Przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach.Rozpuścić 125g
masła i posmarować nim jeszcze gorący strudel. Grubo posypać
cukrem pudrem, wystudzić. Gotowy strudel ozdobić mielonymi
pistacjami. Można też podawać z
bitą śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: