ßßß Cookit - przepis na Strudel orzechowy

Strudel orzechowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
cukier puder 100 gramów
sól 1 szczypta
mąka 500 gramów
cukier 200 gramów
masło 275 gramów
twarożek 250 gramów
orzechy włoskie 150 gramów
orzechy laskowe 150 gramów
pistacje 50 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztuk
pistacje mielone według uznania
Wykonanie:
Utrzeć jajka z cukrem, cukrem waniliowym oraz sola, dodać 150g miękkiego masła oraz twaróg. Dosypać wymieszane orzechy. Dodać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagnieść ciasto. Przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach.
Rozpuścić 125g masła i posmarować nim jeszcze gorący strudel. Grubo posypać cukrem pudrem, wystudzić. Gotowy strudel ozdobić mielonymi pistacjami. Można też podawać z bitą śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9858/Strudel-orzechowy