Wykonanie
« Powrót  W -
zetkaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka tortowa 250 gramów
cukier puder 1.75 szklanek
margaryna 100 gramów
jajko 2 sztuk
mleko 0.5 szklanek
kakao 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
cukier waniliowy 10 gramów
masło 1 sztuk
śmietana kwaśna 1 szklanek
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:
Margarynę z
cukrem i
jajkami dobrze utrzeć.Wsypać
mąkę wymieszaną z proszkiem i
sodą, jednocześnie wlewać
mleko.Przygotowuje się ciasto jasne, a drugie tak samo, tylko z
kakaem.Ciasto piecze się każde osobno, w dużej blaszce,45 minutWykonanie masy: dobrze utrzeć
masło z
cukrem pudrem i powoli dodawać
śmietanę, cały czas ucierając.Złożenie ciasta: placek ciemny - masa - placek jasny -polewa.około 45 minut, w temp.180 stopni.Uwagi:Ciasto:
mąka tortowa - 250g
cukier puder - 1 szklanka
margaryna - 100g
jajka - 2 sztuki
mleko - 0,5 szklanki
kakao - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
cukier waniliowy - 10g Blaszkę pod ciasto wyłożyć papierem do pieczenia.Takie ciasto najlepiej jeść dopiero następnego dnia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: