ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomaliny mrożone 300 gramówblaty biszkoptowe 3 sztukcukier 3 łyżek stołowychcukier waniliowy 2 sztuktwarożek 500 gramówbrzoskwinie konserwowe 1 puszkażelatyna 6 łyżek deserowychśmietana kremówka 700 mililitrówkonfitura malinowa według uznaniakonfitura morelowa według uznaniaWykonanie:Połowę żelatyny namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuścić podgrzewając. 300ml schłodzonej śmietany ubić. Osączone brzoskwinie zmiksować z cukrem waniliowym i wymieszać z bita śmietaną, polową zmielonego twarożku i żelatyną.Na spodzie tortownicy umieścić jeden biszkopt i rozsmarować na nim krem. Przykryć 2 biszkoptem i schłodzić.Resztę żelatyny namoczyć i rozpuścić. Ubić 200 ml śmietany. Zmiksować maliny, wymieszać z resztą twarożku, cukrem i cukrem waniliowym oraz połączyć z bita śmietaną i żelatyną. Krem rozsmarować na cieście i przykryć ostatnim biszkoptem. Ubić resztę śmietany i posmarować tort. Na wierzchu zrobić obwódki w kształcie jajeczek. Wypełnić je przetartymi konfiturami i ew. udekorować owocami i melisą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: