ßßß Cookit - przepis na Tort owocowy

Tort owocowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
maliny mrożone 300 gramów
blaty biszkoptowe 3 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztuk
twarożek 500 gramów
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
żelatyna 6 łyżek deserowych
śmietana kremówka 700 mililitrów
konfitura malinowa według uznania
konfitura morelowa według uznania
Wykonanie:
Połowę żelatyny namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuścić podgrzewając. 300ml schłodzonej śmietany ubić. Osączone brzoskwinie zmiksować z cukrem waniliowym i wymieszać z bita śmietaną, polową zmielonego twarożku i żelatyną.
Na spodzie tortownicy umieścić jeden biszkopt i rozsmarować na nim krem. Przykryć 2 biszkoptem i schłodzić.
Resztę żelatyny namoczyć i rozpuścić. Ubić 200 ml śmietany. Zmiksować maliny, wymieszać z resztą twarożku, cukrem i cukrem waniliowym oraz połączyć z bita śmietaną i żelatyną. Krem rozsmarować na cieście i przykryć ostatnim biszkoptem. Ubić resztę śmietany i posmarować tort. Na wierzchu zrobić obwódki w kształcie jajeczek. Wypełnić je przetartymi konfiturami i ew. udekorować owocami i melisą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10302/Tort-owocowy