ßßß Cookit - przepis na Brzoskwiniowa melba

Brzoskwiniowa melba

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
maliny 1,25 kilogramów
twarożek 250 gramów
serek mascarpone 250 gramów
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremówka 200 gramów
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
gofry 6 sztuk
melisa cytrynowa według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone maliny zmiksować z 25g cukru. Utrzeć oba serki z 75g cukru i cukrem waniliowym. 4łyzki zmiksowanych malin odłożyć, a resztę połączyć z kremem serowym. Ubić śmietanę i połowę dodać do kremu, wymieszać. 2/3 osączonych brzoskwiń pokroić w kostkę i połączyć z kremem. Krem serowy nałożyć do szprycy bez końcówki, a gofry przeciąć na pół w trójkąty. Na jedną połówkę wycisnąć krem ze szprycy, przykryć drugą połówką. Resztę bitej śmietany nałożyć do szprycy, zamocować końcówkę i wierzch każdego gofra udekorować kleksem ze śmietany. Pozostałe brzoskwinie pokroić wzdłuż na paseczki i ułożyć na śmietanie. Ciastka schłodzić, a przed podaniem polać pozostałym musem z malin i udekorować listkami melisy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8993/Brzoskwiniowa-melba