ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 1,25 kilogramówtwarożek 250 gramówserek mascarpone 250 gramówcukier 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukśmietana kremówka 200 gramówbrzoskwinie konserwowe 1 puszkagofry 6 sztukmelisa cytrynowa według uznaniaWykonanie:Oczyszczone maliny zmiksować z 25g cukru. Utrzeć oba serki z 75g cukru i cukrem waniliowym. 4łyzki zmiksowanych malin odłożyć, a resztę połączyć z kremem serowym. Ubić śmietanę i połowę dodać do kremu, wymieszać. 2/3 osączonych brzoskwiń pokroić w kostkę i połączyć z kremem. Krem serowy nałożyć do szprycy bez końcówki, a gofry przeciąć na pół w trójkąty. Na jedną połówkę wycisnąć krem ze szprycy, przykryć drugą połówką. Resztę bitej śmietany nałożyć do szprycy, zamocować końcówkę i wierzch każdego gofra udekorować kleksem ze śmietany. Pozostałe brzoskwinie pokroić wzdłuż na paseczki i ułożyć na śmietanie. Ciastka schłodzić, a przed podaniem polać pozostałym musem z malin i udekorować listkami melisy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: