Wykonanie
Pyszny obiadek uzyskany
drogą eksperymentu, który uważam za bardzo udany, idealne połączenie słodziutkiej
kaszy manny pachnącej
wanilią z
twarożkiem, rozjaśnionym kolorystycznie i
smakowo optymistycznymi
brzoskwinkami, polecam !

10 naleśnikówfarsz:8 kopiastych łyżek
kaszy manny zwykłej3 szklanki
mleka5 łyżek
cukru (zależy od Waszych upodobań)4 łyżki
twarożku śmietankowego typu Philadelfia, Bieluch lub
serek z wiaderka2 łyżeczki
cukru waniliowego6 połówek
brzoskwiń z puszki2 szklanki
mleka zagotować, do trzeciej dodać
kaszę mannę, wymieszać, jednym ruchem wlać do gotującego się
mleka, dodać
cukier i
cukier waniliowy, mieszając cały czas ugotować
kaszę ( gotowała około 5 minut).
Kasza ma być gęsta, następnie ją lekko schłodzić, ma być wciąż miękka i ciepła (inaczej będzie twarda i będzie ciężko mieszać się z
serem). Do
kaszy dodać
serek i blenderem utrzeć na jednolitą masę.
Brzoskwinie dokładnie odsączyć, pokroić na małe kawałki, dodać do masy, delikatnie wymieszać łyżką.Naleśniki smarować farszem, zawijać w ruloniki. Można również odgrzać je na patelni.
