ßßß
10 naleśnikówfarsz:8 kopiastych łyżek kaszy manny zwykłej3 szklanki mleka5 łyżek cukru (zależy od Waszych upodobań)4 łyżki twarożku śmietankowego typu Philadelfia, Bieluch lub serek z wiaderka2 łyżeczki cukru waniliowego6 połówek brzoskwiń z puszki2 szklanki mleka zagotować, do trzeciej dodać kaszę mannę, wymieszać, jednym ruchem wlać do gotującego się mleka, dodać cukier i cukier waniliowy, mieszając cały czas ugotować kaszę ( gotowała około 5 minut). Kasza ma być gęsta, następnie ją lekko schłodzić, ma być wciąż miękka i ciepła (inaczej będzie twarda i będzie ciężko mieszać się z serem). Do kaszy dodać serek i blenderem utrzeć na jednolitą masę. Brzoskwinie dokładnie odsączyć, pokroić na małe kawałki, dodać do masy, delikatnie wymieszać łyżką.Naleśniki smarować farszem, zawijać w ruloniki. Można również odgrzać je na patelni.