ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegotwarożek 250 gramówserek mascarpone 250 gramówżółtka 4 sztukkakao 1 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukbiszkopty podłużne 100 gramówkawa rozpuszczalna 2 łyżek deserowychlikier migdałowy 50 mililitrówmaliny mrożone 150 gramówmelisa według uznaniaWykonanie:Serek i twarożek połączyć z żółtkami oraz cukrem waniliowym. Utrzeć na gładką masę. kawę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, wystudzić. Zimny napar wymieszać z likierem. 4 biszkopty odłożyć do dekoracji, a pozostałe połamać na mniejsze kawałki. połowę połamanych biszkoptów umieścić w pucharkach, skropić polowa kawy wymieszanej z likierem. Przykryć połowa kremu i posypać rozmrożonymi malinami. Na owocach ułożyć resztę połamanych biszkoptów, skropić pozostałą kawą z likierem i posmarować resztą kremu. Pucharki szczelnie owinąć folia spożywczą i wstawić do lodówki na 4,5h. Przed podaniem obficie posypać kakao. Wetknąć biszkopty i udekorować listkami melisy oraz malinami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: