Rozpływające się w ustach Tiramisu o aksamitnym i pełnym słodyczy smaku z dodatkiem sera mascarpone i gorzkiego kakao, tworzy wyrafinowaną kompozycję, która może być wspaniałym deserem lub podwieczorkiem .składniki na 4 porcje2 serki mascarpone po 250g4 żółtka4 łyżki cukru pudru1 paczka podłużnych biszkoptów1 szklanka kawy rozpuszczalnej ( ostudzonej )2 łyżki mocnego alkoholu3 łyżki naturalnego kakaoprzepisŻółtka ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy stopniowo serekmascarpone cały czas ubijając aż krem zgęstnieje.Kawę łączymy z alkoholem, wlewamy do miski. Biszkopty moczymy w kawie, tak żeby nasiąkły ale się nie rozpadły. Układamy je na dnie formy, posypujemy kakao, następnie rozsmarowujemy połowę kremu, posypujemy kakao. I kolejno warstwa namoczonych biszkoptów, kakao, i druga połowa kremu. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem posypujemy po wierzchu kakao.