Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet z pangi 200 gramów
sok z cytryny 0,5 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
sałata masłowa 1 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
fasolka szparagowa 100 gramówkromki
pieczywa toztowego 3 sztuk
Natka pietruszki - pęczek 0,5 sztuk
tymianek - pęczek 0,5 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
sos sałatkowy zioła ogrodowe 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną
rybę skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą,
pieprzem i
mąka. Usmażyć na
oleju. Ostudzoną podzielić na nieduże kawałki.Umytą, osuszoną
sałatę porwać na kawałki. Oczyszczoną
fasolę przekroić na pół, ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Z
pieczywa tostowego odciąć skórkę, pokroić je w kostkę, usmażyć na
oliwie, osaczyć z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Sos sałatkowy wymieszać z
wodą i
olejem wg przepisu na opakowaniu. Listki
zieleniny opłukać i osuszyć.W salaterce połączyć wszystkie składniki sałatki, polać sosem i delikatnie wymieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: