ßßß Cookit - przepis na Sałatka z ryby, boczku i grzanek

Sałatka z ryby, boczku i grzanek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z pangi 200 gramów
sok z cytryny 0,5 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
sałata masłowa 1 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
fasolka szparagowa 100 gramów
kromki pieczywa toztowego 3 sztuk
Natka pietruszki - pęczek 0,5 sztuk
tymianek - pęczek 0,5 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
sos sałatkowy zioła ogrodowe 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umytą, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i mąka. Usmażyć na oleju. Ostudzoną podzielić na nieduże kawałki.
Umytą, osuszoną sałatę porwać na kawałki. Oczyszczoną fasolę przekroić na pół, ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Z pieczywa tostowego odciąć skórkę, pokroić je w kostkę, usmażyć na oliwie, osaczyć z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Sos sałatkowy wymieszać z wodą i olejem wg przepisu na opakowaniu. Listki zieleniny opłukać i osuszyć.
W salaterce połączyć wszystkie składniki sałatki, polać sosem i delikatnie wymieszać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6738/Salatka-z-ryby,-boczku-i-grzanek