ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukcukier 0,75 szklaneksól 1 szczyptamąka 500 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek stołowychmasło 250 gramówtwarożek zmielony 250 gramówcukier waniliowy 1 sztukbakalie 300 gramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Mikserem utrzeć jajka z cukrem i solą. Dodać 150g miękkiego masła oraz twarożek i stopniowo dosypywać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jednolite gładkie ciasto wymieszać z Pokrojonymi bakaliami. Przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Rozpuścić 100g masła i posmarować nim jeszcze gorący strudel. Grubo posypać cukrem pudrem i wystudzić.Uwagi:Masło można zastąpić margaryną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: