ßßß Cookit - przepis na Strudel bakaliowy

Strudel bakaliowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 16
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
cukier 0,75 szklanek
sól 1 szczypta
mąka 500 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek stołowych
masło 250 gramów
twarożek zmielony 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
bakalie 300 gramów
cukier puder według uznania
Wykonanie:
Mikserem utrzeć jajka z cukrem i solą. Dodać 150g miękkiego masła oraz twarożek i stopniowo dosypywać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jednolite gładkie ciasto wymieszać z Pokrojonymi bakaliami. Przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Rozpuścić 100g masła i posmarować nim jeszcze gorący strudel. Grubo posypać cukrem pudrem i wystudzić.
Uwagi:
Masło można zastąpić margaryną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10058/Strudel-bakaliowy