Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
cukier 0,75 szklanek
sól 1 szczypta
mąka 500 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek stołowych
masło 250 gramów
twarożek zmielony 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
bakalie 300 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Mikserem utrzeć
jajka z
cukrem i
solą. Dodać 150g miękkiego
masła oraz
twarożek i stopniowo dosypywać przesianą
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Jednolite gładkie ciasto wymieszać z Pokrojonymi
bakaliami. Przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Rozpuścić 100g
masła i posmarować nim jeszcze gorący strudel. Grubo posypać
cukrem pudrem i wystudzić.Uwagi:
Masło można zastąpić
margaryną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: