ßßß Cookit - przepis na Tatar ze śledzia na pumperniklu

Tatar ze śledzia na pumperniklu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet śledziowy 500 gramów
mleko 2 szklanek
cebula 1 sztuk
koperek, pęczek 1 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
papryka żółta 0,5 sztuk
papryka zielona 0,5 sztuk
ogórek kiszony 2 sztuk
jajko ugotowane 2 sztuk
keczup 2 łyżek deserowych
kromki pumpernikla 5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 30 minut, osączyć i pokroić w drobną kostkę. Oczyszczone wszystkie warzywa i jajka również pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z keczupem i doprawić do smaku. Podawać na kromkach pumpernikla.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5292/Tatar-ze-sledzia-na-pumperniklu