Wykonanie
Szybka i łatwa do zrobienia, piekę ja zwykle z przeznaczeniem na kanapki, choć na ciepło smakuje równie dobrze :)

1 kg
mielonego mięsa wieprzowego ( u mnie dość tłuste gulaszowe)3 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskę3 łyżki
bułki tartej lub namoczona w
mleku i zmielona
kajzerka albo dwie1 strąk
czerwonej papryki1 strąk
zielonej papryki1 strąk
żółtej papryki2 średnie
cebulesól,
pieprz cayenne2
jajaPapryki pokroić w kosteczkę,
cebule pokroić drobno i zeszklić na
maśle.Do masy
mięsnej dodać
papryki,
cebulkę,
jaja, około 1 łyżeczki
soli,
czosnek,
bułkę tartą,
pieprz (dałam 0,5 łyżeczki, wyszła dość ostra), wyrobić wszystko na jednolitą masę, keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia (ja użyłam jednorazowej aluminiowej), cienko posmarować
olejem, wyłożyć masę
mięsną i wyrównać wierzch, posmarować go cienką warstwą
oleju.

Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 70-80 minut.
