ßßß
1 kg mielonego mięsa wieprzowego ( u mnie dość tłuste gulaszowe)3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę3 łyżki bułki tartej lub namoczona w mleku i zmielona kajzerka albo dwie1 strąk czerwonej papryki1 strąk zielonej papryki1 strąk żółtej papryki2 średnie cebulesól, pieprz cayenne2 jajaPapryki pokroić w kosteczkę, cebule pokroić drobno i zeszklić na maśle.Do masy mięsnej dodać papryki, cebulkę, jaja, około 1 łyżeczki soli, czosnek, bułkę tartą, pieprz (dałam 0,5 łyżeczki, wyszła dość ostra), wyrobić wszystko na jednolitą masę, keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia (ja użyłam jednorazowej aluminiowej), cienko posmarować olejem, wyłożyć masę mięsną i wyrównać wierzch, posmarować go cienką warstwą oleju.