Wykonanie
Leniwe śniadanie... Gdy nigdzie się nie śpieszę, gdy
mogę dłuższą chwilę poświęcić śniadaniu, takie poranki lubię. Frittatę robiłam kilkakrotnie, lecz z
papryką jeszcze nie. Podpowiedź znalazłam TUTAJ smacznie się zapowiadało i takie też było.

Składniki:3
jajka1/2
czerwonej papryki1/2
żółtej papryki1/3
zielonej papryki1 szczypta
soli2 szczypty
pieprzu młotkowanego z
kolendrą1 łyżka
masła klarowanego

Wykonanie:
Paprykę kroimy w kostkę, następnie
jajka wbijamy do miski, dodajemy
przyprawy, intensywnie mieszamy.Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżkę
masła klarowanego, podsmażamy
paprykę do miękkości, zalewamy
jajkiem i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.Gdy góra się zetnie frittatę mamy gotową.Przekładamy na talerz odwracając frittatę do góry dnem.Podajemy na ciepło, możemy obsypać dodatkowo posiekaną
natką pietruszki lub
szczypiorkiem.