Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony tłusty 500 gramówikra z
łososia 4 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
żelatyna 5 łyżek deserowychfilet z
łososia wędzony 300 gramów
awokado 1 sztuk
bulion 1 szklanek
koperek według uznania
cukier puder według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W kilku łyżkach zimnej
wody namoczyć
żelatynę. Z jednej wyszorowanej
cytryny wycisnąć sok. Połowę
żelatyny wymieszać z połową soku i podgrzewać, aż się rozpuści. przestudzić i dodać do
twarogu, wymieszać.Masę doprawić
sola,
pieprzem oraz szczypta
cukru i wymieszać z połową ikry.Pozostałą
żelatynę rozpuścić w gorącym
bulionie i przestudzić. Podłużną formę wyłożyć folią, nałożyć masę z
twarogu i ikry, wierzch wyrównać. Wstawić na 30 minut do lodówki.Na wierzchu ułożyć
łososia i pozostałą ikrę, polać kilkoma łyżkami tężejącej galarety bulionowej i schłodzić.Obrane
awokado skropić resztą
soku z cytryny i ułożyć na wierzchu terriny, polać pozostałą
galaretką bulionową i wstawić na 60 minut do lodówki. Z formy terrinę wyjąć za pomocą folii na półmisek i udekorować
koperkiem oraz plasterkami
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: