ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony tłusty 500 gramówikra z łososia 4 łyżek stołowychcytryna 2 sztukżelatyna 5 łyżek deserowychfilet z łososia wędzony 300 gramówawokado 1 sztukbulion 1 szklanekkoperek według uznaniacukier puder według uznaniapieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W kilku łyżkach zimnej wody namoczyć żelatynę. Z jednej wyszorowanej cytryny wycisnąć sok. Połowę żelatyny wymieszać z połową soku i podgrzewać, aż się rozpuści. przestudzić i dodać do twarogu, wymieszać.Masę doprawić sola, pieprzem oraz szczypta cukru i wymieszać z połową ikry.Pozostałą żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie i przestudzić. Podłużną formę wyłożyć folią, nałożyć masę z twarogu i ikry, wierzch wyrównać. Wstawić na 30 minut do lodówki.Na wierzchu ułożyć łososia i pozostałą ikrę, polać kilkoma łyżkami tężejącej galarety bulionowej i schłodzić.Obrane awokado skropić resztą soku z cytryny i ułożyć na wierzchu terriny, polać pozostałą galaretką bulionową i wstawić na 60 minut do lodówki. Z formy terrinę wyjąć za pomocą folii na półmisek i udekorować koperkiem oraz plasterkami cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: