Wykonanie
Wędzony łosoś w pływających na sałacie mrożonych,
cytrynowych łódkach, zachwycaswą wonią, krasą i wybornymsmakiem. Doskonała przystawka,niebanalny tatar na eleganckie uroczystości,świąteczny obiad czy wytwornąkolację. Z całą pewnością
zrobi wrażenie na gościach i wszystkich biesiadujących.Cztery
cytryny wyszorowałam,każdą przekroiłam wzdłuż na pół, wydrążyłam miąższ.
Łódki włożyłam do zamrażalnika.Kawałek
wędzonego łososia około 30-40 dag pokroiłam w małą kostkę.Dodałam jedną drobno posiekaną
cebulę, dwie
łodygi selera naciowegopokrojone w cienkie plasterki, miąższ z połowy
cytryny,pół pęczka pokrojonego
koperku i
biały pieprz do smaku.Wymieszałam wszystkie składniki, wstawiłam do lodówki,by smaki się "przegryzły".Gdy
cytrynowe łódki były głęboko zamrożone, wypełniłam je łososiowąpysznością, ułożyłam na liściach
sałaty.Dla każdej osoby przewidziałam jedną łódkę - chyba, że ktośbędzie miał nieprzepartą ochotę na więcej.Wytwornie i smacznie polecam :)