Wykonanie
To, że lubię pierogi pod każdą postacią - pewnie już wiecie :) Dlaczego by nie spróbować zrobić pierogów z
wędzonym łososiem i kremowym serkiem? Zrobiłam i przepadłam! Są przepyszne! Delikatne, łososiowe i kremowe. Na naszym
stole zagoszczą nie raz.
Składniki: (na ok.30szt małych pierożków)- ciasto na pierogi zrobione wg tego przepisu (połowa porcji)- 200g
wędzonego łososia- 100-150g kremowego
serka (Philadelphia, Twój Smak itp)- świeży/suszony
koperek-
cytryna- S&P
Wędzonego łososia rozdrobnić, dodać do
serka i dokładnie wymieszać. Dopieprzyć do smaku i dodać 1 łyżeczkę
koperku (jeżeli użyjecie świeżonego, to mniej).Ciasto przygotować wg przepisu, następnie rozwałkować i wycinać krążki (wielkości standardowej szklanki). Pierogi nadziać farszem (ok.1 czubata łyżeczka) i wrzucać na gotujący i osolony wrzątek. Od wypłynięcia gotować ok 3 minut.Przed podaniem pokropić
cytryną i posypać
koperkiem.Smacznego!