ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso strusie 1 kilogramówboczek - plastry 250 gramówbulion warzywny 1 szklanekolej według uznaniaprzecier pomidorowy 0,5 szklaneksól 0,75 łyżek stołowychpieprz 0,25 łyżek deserowychtymianek 1 łyżek deserowychcukier 2 łyżek deserowycholej 2 łyżek stołowychocet winny 0,5 szklaneksos worcester 0,75 łyżek stołowychcebula 1 sztukWykonanie:Umyte, osuszone mięso ponacinać w poprzek włókien.Marynata: w głębokiej salaterce wymieszać przecier pomidorowy, ocet, pół szklanki bulionu, sól, pieprz, tymianek, 2 łyżki oleju, cukier, sos i drobno posiekaną cebulę.do marynaty włożyć mięso, kilka razy obrócić, przykryć i odstawić na 2-3 dni do lodówki. Mięso przewracać 2-3 x dziennie. Po wyjęciu z marynaty w nacięcia włożyć plastry boczku, obsmażyć z obu stron na oleju, ułożyć w brytfannie, polać bulionem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec, aż mięso będzie miękkie, polewając je sosem z dna brytfanny. Podawać na gorąco z kładzionymi kluseczkami i miską kolorowych sałat polanych sosem winegret lub na zimno z piklami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: