Wykonanie
Muy picante!!!!!- klasyczna pasta
chilli :)Moja przyjaciółka zrobiła coś pysznego- bardzo ostrrrrrrą pastę, którą można smarować
wędliny na kanapkach, marynować w niej
mięso, lub dodawać do potraw typu gulasz,
makarony, ale przede wszystkim stosować jako dodatek do kuchni meksykańskiej i arabskiej.

Lista zakupów :1/2 kg papryczek1/4 szklanki
octu winnego1/4 szklanki
przecieru pomidorowego1/4 szklanki
oleju1/2 łyżeczki
soli i 1/2 łyżeczki
cukruZ papryczek usunąć tylko pesteczki (dodać je, kiedy pasta będzie już gotowa). Uwaga! Papryczki są bardzo ostre, więc najlepiej robić to w rękawiczkach.Papryczki zmiksować w wysokiej misce (można dodać troszkę
przecieru pomidorowego) Po uzyskaniu gładkiej masy dodać resztę składników i ponownie zmiksować.Pasteryzować pod przykryciem 10 min. w 80 stopniach: do garnka wlać
wodę do 3/4 wysokości słoiczków, na dno położyć ściereczkę.

Smacznego życzy
oliwek:)