ßßß Cookit - przepis na Wołowina po francusku

Wołowina po francusku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 750 gramów
marchewka 400 gramów
cebula 250 gramów
pieczarki 250 gramów
boczek wędzony 150 gramów
olej 6 łyżek stołowych
wino czerwone 1 szklanek
bulion 1 szklanek
liść laurowy 2 sztuk
tymianek 0,5 łyżek deserowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Boczek i umyte, osuszone mięso pokroić w paski. oczyszczona marchewkę pokroić w krążki, a cebulę w cząstki, pieczarki na ćwiartki.
Boczek podsmażyć na oleju i wyjąć. W tym samym tłuszczu podsmażyć warzywa, a potem mięso. Całość oprószyć sola, pieprzem i cukrem, dodać listki i tymianek. Wlać połowę wina oraz bulionu i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu podlewając resztą wina i bulionu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10770/Wolowina-po-francusku