ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 750 gramówmarchewka 400 gramówcebula 250 gramówpieczarki 250 gramówboczek wędzony 150 gramówolej 6 łyżek stołowychwino czerwone 1 szklanekbulion 1 szklanekliść laurowy 2 sztuktymianek 0,5 łyżek deserowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Boczek i umyte, osuszone mięso pokroić w paski. oczyszczona marchewkę pokroić w krążki, a cebulę w cząstki, pieczarki na ćwiartki.Boczek podsmażyć na oleju i wyjąć. W tym samym tłuszczu podsmażyć warzywa, a potem mięso. Całość oprószyć sola, pieprzem i cukrem, dodać listki i tymianek. Wlać połowę wina oraz bulionu i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu podlewając resztą wina i bulionu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: