Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 500 gramów
pomidory 500 gramów
pieczarki 500 gramów
śmietana 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
bazylia według uznania
estragon według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić na sześciany, a oczyszczone
pieczarki na plasterki.
Mięso i
grzyby opiec na
oliwie, zalać niewielka ilością gorącej
wody i dusić do miękkości. Przed końcem gotowania dodać
zioła i
przyprawy. Sparzyć
pomidory, zdjąć skórkę, pokroić w cząstki i dodać do
mięsa. Na końcu dolać
śmietanę wymieszaną z
mąką i zagotować.Uwagi:
Wołowinę można zastąpić
cielęciną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: