ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmargaryna 150 gramówcukier 0,5 szklanekżółtka 3 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychser mielony 1 kilogramówjajka 6 sztukcukier 1 szklanekbudyń śmietankowy 1 sztukmasło 100 gramówwiśnie 100 gramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Masa serowa:Miękkie 100g masła utrzeć z 6 żółtkami i szklanką cukru, dodając stopniowo ser oraz proszek budyniowy, a na końcu wymieszać z wydrylowanymi wiśniami oraz połączyć delikatnie z pianą ubitą na sztywno.Ciasto: mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia po siekać z 150g margaryny, dodać pół szklanki cukru, 3 żółtka i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 60 minut do lodówki.Rozwałkować i wylepić nim dno dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć masę serową i wyrównać. piec ok. 50 minut w 190 stopniach. Zimny sernik posypać cukrem opudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: