ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmargaryna 0,5 kostekżółtka 2 sztukcukier 3 łyżek stołowychser mielony 1 kilogramówjabłka 3 sztukmasło 1 kostekjajka 3 sztukbudyń śmietankowy 2 sztukcukier puder 0,5 szklanekcukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Ciasto: przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać posiekana margarynę, żółtka oraz 3 łyżki cukru. Szybko zagnieść kruche ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki.Masa serowa: do sera dodać cukier puder, masło oraz jajka i zmiksować na gładką masę. Na końcu dodać proszek budyniowy oraz cukier waniliowy i jeszcze chwile miksować.Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne, a następnie w cieniutkie plasterki.Rozwałkowanym ciastem wylepić dno i boki średniej wielkości tortownicy. Na ciasto wyłożyć masę serową, a na ser plasterki jabłek, część lekko powciskać. Piec ok. 65 minut w 175 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: