Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
margaryna 0,5 kostek
żółtka 2 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
ser mielony 1 kilogramów
jabłka 3 sztuk
masło 1 kostek
jajka 3 sztuk
budyń śmietankowy 2 sztuk
cukier puder 0,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Ciasto: przesianą
mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia, dodać posiekana
margarynę,
żółtka oraz 3 łyżki
cukru. Szybko zagnieść kruche ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki.Masa serowa: do
sera dodać
cukier puder,
masło oraz
jajka i zmiksować na gładką masę. Na końcu dodać proszek budyniowy oraz
cukier waniliowy i jeszcze chwile miksować.Obrane
jabłka pokroić na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne, a następnie w cieniutkie plasterki.Rozwałkowanym
ciastem wylepić dno i boki średniej wielkości tortownicy. Na ciasto wyłożyć masę
serową, a na
ser plasterki
jabłek, część lekko powciskać. Piec ok. 65 minut w 175 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: