ßßß Cookit - przepis na Sałatka z oliwkami i majonezem

Sałatka z oliwkami i majonezem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
fasolka szparagowa mrożona 300 gramów
oliwki zielone 10 sztuk
oliwki czarne 10 sztuk
boczek wędzony 200 gramów
majonez 0,5 szklanek
olej 1 łyżek stołowych
rozmaryn według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Na gorącym oleju podsmażyć boczek pokrojony w paseczki. Wyszorowane ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać i pokroić w niezbyt drobne kawałki. Fasolkę ugotować. Wszystkie składniki wymieszać, posolić i oprószyć pieprzem. Przełożyć do salaterki i polać majonezem oraz posypać rozmarynem.
Uwagi:
Fasolkę mrożoną można zastąpić fasolką konserwową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10766/Salatka-z-oliwkami-i-majonezem