Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
fasolka szparagowa mrożona 300 gramów
oliwki zielone 10 sztuk
oliwki czarne 10 sztuk
boczek wędzony 200 gramów
majonez 0,5 szklanek
olej 1 łyżek stołowych
rozmaryn według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Na gorącym
oleju podsmażyć
boczek pokrojony w paseczki. Wyszorowane
ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać i pokroić w niezbyt drobne kawałki.
Fasolkę ugotować. Wszystkie składniki wymieszać, posolić i oprószyć
pieprzem. Przełożyć do salaterki i polać
majonezem oraz posypać
rozmarynem.Uwagi:
Fasolkę mrożoną można zastąpić
fasolką konserwową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: