Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
steki wołowe z kością 4 sztuk
olej według uznania
ziemniaki 1 kilogramów
tymianek według uznania
rozmaryn według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
solą oraz
pieprzem i odstawić na 30 minut.
Steki usmażyć na rozgrzanym
oleju. Czas smażenia zależy od naszego gustu. Nie należy jednak smażyć zbyt długo, żeby nie były wysuszone.Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach, polać
olejem, posypać suszonymi
ziołami i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
Steki podawać z pieczonymi
ziemniakami i sezonową surówka.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: