ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegosteki wołowe z kością 4 sztukolej według uznaniaziemniaki 1 kilogramówtymianek według uznaniarozmaryn według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i odstawić na 30 minut. Steki usmażyć na rozgrzanym oleju. Czas smażenia zależy od naszego gustu. Nie należy jednak smażyć zbyt długo, żeby nie były wysuszone.Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, polać olejem, posypać suszonymi ziołami i piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Steki podawać z pieczonymi ziemniakami i sezonową surówka.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: