Wykonanie
            
Uwielbiam 
ziemniaki pieczone z piekarnika, a pieczone z 
ziołami to już prawdziwa uczta. Mogą być serwowane jako dadatek do dań lub stanowić samodzielną przekaskę podaną z dipem. Pyszne, lekko chrupiące super smakują z dodatkiem 
tymianku lub 
rozmarynu. Niewiele przy nich pracy, bo nie wymagają obierania, a efekt znakomity. Przygotowane w ten sposób - pieczone i jedzone ze skórką zachowują najwięcej wartości odżywczych. Zima to najlepsza 
pora na ten ziemniaczany specjał.

Składniki:po kilka 
ziemniaków na osobęgałązka 
rozmarynukilka gałązek 
tymianku2-3 łyżki 
oleju1 łyżeczka 
słodkiej paprykisól, 
pieprzWykonanie:
ziemniaki dokładnie wyszorować, osuszyć w papierowym ręczniku
zioła drobno posiekać (lub użyć suszonych)
ziemniaki średniej wielkości, mniej więcej równych rozmiarów pokroić w ćwiartki, większe w ósemki. Umieścić w misce i dokładnie wymieszać z 
ziołami, 
olejem i 
przyprawami. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 220`C 30 minut. W trakcie pieczenia 
ziemniaki można przemieszaćpodawać z ulubionymi dodatkamiŻYCZĘ SMACZNEGO!
