Wykonanie
            Przepis podejrzałam podczas oglądania programu z udziałem Jamiego Olivera. Sam sposób przygotowania ziemniaczków jest bardzo prosty a efekt zaskakujący- są mięciutkie w środku i ładnie zrumienione z zewnątrz.Kto raz ich spróbuje...u mnie zagościły na stałe :)

Składniki:
ziemniaki,
olej rzepakowy,ulubione 
zioła (u mnie 
rozmaryn, 
tymianek),kilka ząbków 
czosnku,
sól, 
pieprz do smaku,
Ziemniaki obierz - jeżeli są duże pokrój na kawałki podobnej wielkości. Ugotuj je z dodatkiem 
soli do miękkości * .Ostudzone 
ziemniaki przełóż do brytfanki, dodaj ulubione 
zioła, oprósz 
solą i 
pieprzem, następnie polej 
olejem-tak aby 
ziemniaki były nim oblepione. Wszystko dokładnie wymieszaj.Tłuczkiem do 
ziemniaków, delikatnie ugnieć 
ziemniaki, aby popękały.
Ziemniaki piecz, aż do zrumienienia czyli ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C* można też wykorzystać 
ziemniaki z poprzedniego dnia
