Wykonanie
            Frytki - uwielbiane przez dzieci i nie tylko, kaloryczne, tłuste i niezdrowe. Za to jeśli przygotujemy je w domu, upieczemy w piekarniku będą zdrową i smaczną przekąską lub dodatkiem obiadowym. Moja propozycja to frytki 
selerowe. Uwielbiam je, jak raz spróbujesz to się zakochasz! Są lekko słodkawe i delikatne w smaku. W 100g 
selera jest 21kcal, więc pół kilogramowy 
seler ma tylko 105kcal, z dwoma łyżkami 
oleju rzepakowego to 281kcal.

1 spory 
seler2 łyżki 
oleju rzepakowegozioła (
tymianek, 
rozmaryn)
sól, 
pieprzSelera obrać i pokroić w plastry, a następnie w słupki. Wrzucić do miski, frytki wymieszać z 
olejem, 
ziołami, 
solą i 
pieprzem. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 30-40 minut w 200 stopniach do zarumienienia.


