ßßß
Scroll down for recipe in EnglishRozgniecione ziemniaki z pieca(6 porcji)Składniki:1,5 kg ziemniaków, obrane większe przekrojone na pół100 ml oleju roślinnegosól, pieprzPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC.Umieść ziemniaki w rondelku, zalej wodą i posól. Doprowadź je do wrzenia i gotuj około 15 minut, prawie do miękkości, po czym odcedź.Rozłóż ziemniaki na dużej blaszce do pieczenia i rozgnieć np. widelcem. Dopraw porządnie solą i pieprzem i skrop olejem.Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut do chrupkości i zarumienienia. Podawaj z ulubionym daniem głównym.Smacznego!
English vesrsion(6 servings)Ingredients:1 . 5 kg of potatoes, peeled, larger cut in half100 ml of vegetable oilsalt, ground pepper to tastePreparation:Preheat the oven to 200 oC.Place the potatoes in a pot, cover with water and season with salt. Bring to the boil and cook for about 15 minutes, until almost soft and drain.Transfer the potatoes on a large baking tray and smash with a fork. Season with salt and pepper and sprinkle with oil.Place in the preheated oven and bake about 30 minutes until crispy and golden brown. Serve as side dish with your favorite main course.Enjoy!
Share the post "Rozgniecione ziemniaki z pieca / Roasted smashed potatoes"


