ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoudka 4 sztukoliwa 4 łyżek stołowychboczniaki 250 gramówczosnek 2 ząbkipomidory 400 gramówcebula 2 sztuksos z bazylii 2 łyżek deserowycholiwki czarne 75 gramównatka piepruszki posiekana 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz mielony według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone udka natrzeć solą, pieprzem, obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.Oczyszczone grzyby duże pokroić, a małe pozostawić w całości. Oczyszczoną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Pozostałą oliwę dodać do tłuszczu ze smażenia, rozgrzać i udusić grzyby, cebulę i czosnek. Przyprawić pieprzem i dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, sos z bazylii oraz oliwki. Udka ułożyć na wierzchu. Dusić pod przykryciem 30 minut. Sos pomidorowo-grzybowy doprawić solą i pieprzem. danie posypać natka. Podawać z ryżem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: