ßßß Cookit - przepis na Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 30
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąki 3 szklanek
margaryna 1 kostek
cukier 3 łyżek stołowych
jajka 5 sztuk
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
masa serowa:ser półtłusty 1/2 kilogramów
jajka 3 sztuk
budyń śmietankowy 1 sztuk
cukier puder 1/2 szklanek
masło 1/2 kostek
brzoskwinie z puszki 800 gramów
Wykonanie:
Ciasto:
żółtka 5 szt,mąka 3 szklanki,proszek 3 łyżek deserowych, margaryna,3łyżki cukru zmiksuj.Ciasto zagnieść by było elastyczne i gładkie.Z 1/4 ciasta uformuj niewielkie kulki,owiń w folie i włóż do zamrażarki.Dno i brzegi formy wylep pozostałym ciastem.Z pozostałej szkl.cukru i białek ubij pianę na sztywno.
Zmielony ser,jaja,budyń,cukier puder oraz miękkie masło zmiksuj.
Masę równomiernie rozsmaruj na cieście.Brzoskwinie osącz i pokrój w paski.Ułóż jeden obok drugiego na masie serowej.Wylej na nie ubitą pianę i rozsmaruj.Zamrożone kulki ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach wprost na ciasto.Blaszkę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni,obniż do 180stopni i piecz 50-55minut.
Autor: prymulcia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11359/Sernik-z-brzoskwiniami-i-kruszonka