Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąki 3 szklanek
margaryna 1 kostek
cukier 3 łyżek stołowych
jajka 5 sztuk
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowychmasa serowa:
ser półtłusty 1/2 kilogramów
jajka 3 sztuk
budyń śmietankowy 1 sztuk
cukier puder 1/2 szklanek
masło 1/2 kostek
brzoskwinie z puszki 800 gramówWykonanie:Ciasto:
żółtka 5 szt,
mąka 3 szklanki,proszek 3 łyżek deserowych,
margaryna,3łyżki
cukru zmiksuj.Ciasto zagnieść by było elastyczne i gładkie.Z 1/4 ciasta uformuj niewielkie kulki,
owiń w folie i włóż do zamrażarki.Dno i brzegi formy wylep pozostałym
ciastem.Z pozostałej szkl.
cukru i
białek ubij pianę na sztywno.
Zmielony ser,
jaja,
budyń,
cukier puder oraz miękkie
masło zmiksuj.Masę równomiernie rozsmaruj na cieście.
Brzoskwinie osącz i pokrój w paski.Ułóż jeden obok drugiego na
masie serowej.Wylej na nie ubitą pianę i rozsmaruj.Zamrożone kulki ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach wprost na ciasto.Blaszkę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni,obniż do 180stopni i piecz 50-55minut.Autor: prymulciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: