ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 7 sztukmasło 250 gramówsucharki 250 gramówcukier 300 gramówmąka 50 gramówserek śmietankowy 800 gramówcukier waniliowy 2 sztukśmietana 300 gramówser mielony 750 gramówskórka z cytryny - otarta 2 sztukmąka ziemniaczana 75 gramówcytryna 1 sztuklimonka 1 sztukWykonanie:Roztopić 100g masła i połączyć z pokruszonymi sucharami. Masę przełożyć do natłuszczonej formy posypanej bułką tartą, wyrównać łyżka i schłodzić.Utrzeć miękkie 150g masła, cukier i cukier waniliowy, dodając stopniowo, serek śmietankowy, twaróg, śmietanę, skórkę z cytryny, jajka oraz mąki. Dobrze połączona masę rozłożyć na spodzie z sucharów. Piec ok. 10 minut w 200 stopniach. Zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec jeszcze ok. 75 minut, wystudzić. Sernik pokroić na 12 kwadratów. Każdy przekroić ukośnie na pół tak, aby powstały trójkąty. Wyszorowaną cytrynę i limonkę pokroić na cząstki. Każde ciastko udekorować na wierzchu cytrusami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: