Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 7 sztuk
masło 250 gramówsucharki 250 gramów
cukier 300 gramów
mąka 50 gramów
serek śmietankowy 800 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
śmietana 300 gramów
ser mielony 750 gramów
skórka z cytryny - otarta 2 sztuk
mąka ziemniaczana 75 gramów
cytryna 1 sztuk
limonka 1 sztukWykonanie:Roztopić 100g
masła i połączyć z pokruszonymi sucharami. Masę przełożyć do natłuszczonej formy posypanej
bułką tartą, wyrównać łyżka i schłodzić.Utrzeć miękkie 150g
masła,
cukier i
cukier waniliowy, dodając stopniowo,
serek śmietankowy,
twaróg,
śmietanę,
skórkę z cytryny,
jajka oraz
mąki. Dobrze połączona masę rozłożyć na spodzie z sucharów. Piec ok. 10 minut w 200 stopniach. Zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec jeszcze ok. 75 minut, wystudzić. Sernik pokroić na 12 kwadratów. Każdy przekroić ukośnie na pół tak, aby powstały trójkąty. Wyszorowaną
cytrynę i
limonkę pokroić na cząstki. Każde
ciastko udekorować na wierzchu
cytrusami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: