Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty 200 gramów
serek waniliowy 500 gramów
jogurt naturalny 0,5 litrów
galaretka truskawkowa 2 sztuk
galaretka agrestowa 2 sztuk
owoce miękkie 700 gramów
cukier puder 150 gramów
likier pomarańczowy 50 mililitrów
żelatyna 3 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
cukier waniliowy 2 łyżek stołowych
czekolada biała według uznaniaWykonanie:Przygotować
galaretki, biorąc po 100 ml
wody mniej niż w przepisie, ostudzić.
Serek waniliowy zmiksować z
jogurtem,
cukrem waniliowym,
cukrem pudrem,
sokiem i
skórka z cytryny. Wymieszać z
żelatyna rozpuszczona we wrzątku. Dno średniej tortownicy wyłożyć
biszkoptami, skropić je
likierem i zalać tężejącą
galaretka agrestową, schłodzić. Wylać masę
jogurtową i za studzić. Na wierzchu ułożyć
owoce i polać je tężejącą
galaretką truskawkową. Sernik schłodzić i posypać wiórkami z
białej czekolady.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: