ßßß Cookit - przepis na Sernik na zimno

Sernik na zimno

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
biszkopty 200 gramów
serek waniliowy 500 gramów
jogurt naturalny 0,5 litrów
galaretka truskawkowa 2 sztuk
galaretka agrestowa 2 sztuk
owoce miękkie 700 gramów
cukier puder 150 gramów
likier pomarańczowy 50 mililitrów
żelatyna 3 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
cukier waniliowy 2 łyżek stołowych
czekolada biała według uznania
Wykonanie:
Przygotować galaretki, biorąc po 100 ml wody mniej niż w przepisie, ostudzić. Serek waniliowy zmiksować z jogurtem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem, sokiem i skórka z cytryny. Wymieszać z żelatyna rozpuszczona we wrzątku. Dno średniej tortownicy wyłożyć biszkoptami, skropić je likierem i zalać tężejącą galaretka agrestową, schłodzić. Wylać masę jogurtową i za studzić. Na wierzchu ułożyć owoce i polać je tężejącą galaretką truskawkową. Sernik schłodzić i posypać wiórkami z białej czekolady.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10538/Sernik-na-zimno