ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobiszkopty 200 gramówserek waniliowy 500 gramówjogurt naturalny 0,5 litrówgalaretka truskawkowa 2 sztukgalaretka agrestowa 2 sztukowoce miękkie 700 gramówcukier puder 150 gramówlikier pomarańczowy 50 mililitrówżelatyna 3 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 1 sztuksok z cytryny 1 sztukcukier waniliowy 2 łyżek stołowychczekolada biała według uznaniaWykonanie:Przygotować galaretki, biorąc po 100 ml wody mniej niż w przepisie, ostudzić. Serek waniliowy zmiksować z jogurtem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem, sokiem i skórka z cytryny. Wymieszać z żelatyna rozpuszczona we wrzątku. Dno średniej tortownicy wyłożyć biszkoptami, skropić je likierem i zalać tężejącą galaretka agrestową, schłodzić. Wylać masę jogurtową i za studzić. Na wierzchu ułożyć owoce i polać je tężejącą galaretką truskawkową. Sernik schłodzić i posypać wiórkami z białej czekolady.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: