Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety śledziowe 8 sztuk
mleko 1 szklanek
cebula 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
ocet winny 1,5 łyżek stołowych
koperek według uznania
cytryna 1 sztuk
cukier według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Moczyć
śledzie przez 2,5 godziny w
mleku wymieszanym z kilkoma łyżkami
wody. Osączone pokroić na dzwonka i przełożyć do miski.Wymieszać
śmietanę z
octem, 1/2 l przegotowanej
wody oraz posiekana
cebula. Doprawić do smaku
pieprzem oraz
sola i ew. szczypta
cukru. Sosem
śmietanowym zalać
śledzie i odstawić na dobę w chłodne miejsce.Opłukany, osączony
koperek posiekać, a sparzoną
cytrynę pokroić na kawałki.
Śledzie w
śmietanie podawać z cząstkami
cytryny, udekorowane listkami
koperku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: