ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówjabłka 400 gramówser żółty 200 gramówdymka 2 pęczekśmietana 1 szklanekbulion warzywny 1 szklanekmusztarda ziarnista 3 łyżek stołowychmajeranek 1 pęczeksok z cytryny według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki polać śmietaną utartą z bulionem, przyprawić solą, pieprzem oraz musztardą i gotować 20 minut. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, a na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na cząstki jabłka skropione sokiem z cytryny. Całość posypać posiekaną dymką, sola oraz pieprzem, majerankiem i startym serem. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: