Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
jabłka 400 gramów
ser żółty 200 gramów
dymka 2 pęczek
śmietana 1 szklanek
bulion warzywny 1 szklanek
musztarda ziarnista 3 łyżek stołowych
majeranek 1 pęczek
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki polać
śmietaną utartą z
bulionem, przyprawić
solą,
pieprzem oraz
musztardą i gotować 20 minut. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, a na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na cząstki
jabłka skropione
sokiem z cytryny. Całość posypać posiekaną
dymką,
sola oraz
pieprzem,
majerankiem i
startym serem. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: