ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniak 50 dekagramówjajko 5 sztukśmietana kwaśna 1 szklanekser żółty starty 6 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniamajeranek według uznaniaWykonanie:Ziemniaki wkładam do sitka i zanurzam na minutę w gotującej się wodzie. Odsączam, przekładam do rondla. Śmietanę doprawiam solą, pieprzem i majerankiem, zagotowuję i zalewam ziemniaki. Ustawim na małym ogniu, na 25 minut (trzeba kilka razy lekko wstrząsnąć). Rozbełtane jaja mieszam dokładnie z serem, zalewam ziemniaki uduszone w śmietanie, zapiekam w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Podaję w tym samym naczyniu, posypane obficie natką pietruszki, z kiszonymi ogórkami.Uwagi:Potrawę można wzbogacić, dodając do ziemniaków trochę podsmażonych z cebulą grzybów - np. pieczarek.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: