Wykonanie
« Powrót  Opis:Jest to niezwykle prosty i tani sposób urozmaicenia sobie życia "przed pierwszym".
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 50 dekagramów
jajko 5 sztuk
śmietana kwaśna 1 szklanek
ser żółty starty 6 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki wkładam do sitka i zanurzam na minutę w gotującej się wodzie. Odsączam, przekładam do rondla.
Śmietanę doprawiam
solą,
pieprzem i
majerankiem, zagotowuję i zalewam
ziemniaki. Ustawim na małym ogniu, na 25 minut (trzeba kilka
razy lekko wstrząsnąć). Rozbełtane
jaja mieszam dokładnie z
serem, zalewam
ziemniaki uduszone w
śmietanie, zapiekam w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Podaję w tym samym naczyniu, posypane obficie
natką pietruszki, z
kiszonymi ogórkami.Uwagi:Potrawę można wzbogacić, dodając do
ziemniaków trochę podsmażonych z
cebulą grzybów - np.
pieczarek.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: